Om mig

IMG_1015 (2)

Jag har varit sockerberoende sedan jag var liten och är helt övertygad om att jag föddes med den här sjukdomen. Jag har genom hela livet slitit med besatthet av mat, vikt och träning på olika sätt och det var inte förrän jag kunde ta till mig att det som många kallade för ätstörningar faktiskt är sjukdomen beroende och använde de verktyg som fanns för att tillfriskna från den sjukdomen som det verkligen fungerade och jag kunde gå från att överleva livet till att verkligen börja LEVA.

Den 5:e mars 2006 åkte jag iväg på min första behandlingsvecka med Bitten Jonsson för mitt sockerberoende. Efter det fick jag behandling inom öppenvården i Arvika Kommun och ytterligare en vecka hos Bitten, vilket jag är oerhört tacksam för! Hade jag inte fått båda delar hade jag inte levt idag.

Under åren som har gått har jag använt alla de verktyg jag fått genom min behandling; följa en matplan, göra Biokemisk Reparation, lära mig Medveten andning och börjat gå på 12-stegs möten och flera andra, och sakta men säkert har jag läkt psykiskt, fysiskt, andligt och socialt.

Jag fortsatte även utbilda mig till beroendeterapeut, ART instruktör, har läst basmedicin och är HAM certifierad av Bitten Jonsson. Jag har även utbildat mig till andningsinstruktör i Medveten andning och fortsatt fördjupa min kunskap i de 12-stegen på olika sätt. Jag har under flera år jobbat med att göra Matplaner och Biokemisk reparation och hållit i efterbehandling efter intensivkurser.

Min man och jag bor med våra barn på gården ”Där Framme” i Gunnarskog där han bedriver biodling och mjölkproduktion, jag står för äggproduktion, jobbar som entreprenör inom trädgård och, så klart, som Sockerberoendeterapeut!

Annonser