Barn och socker

Jag möter så ofta rädda, oroliga och förtvivlade föräldrar. Föräldrar som själva är sockerberoende och är rädda att deras barn ska behöva gå igenom samma sak. Föräldrar som ser att deras barn troligen är sockerberoende och inte vet vad de ska göra åt det, eller hur de kan hjälpa. Föräldrar om vill förändra barnens kost och sätt att äta, men möter ifrågasättande från andra föräldrar och samhället i stort. och många, många fler. Vi som arbetar med sockerberoende får nästan alltid frågan; ”Hur gör jag med barnen??”

Det finns hjälp och stöd att få! Under fliken ”Hjälp att få” finns olika sätt som jag kan hjälpa dig på. Det finns även en sida på FB ”Föräldraskap för Små Sockerbomber” där du kan ansöka om medlemskap för att nå andra föräldrar, få tips, råd, pepp, recept och kunskap. Välkommen!

I min blogg finns flera inlägg som ligger under kategorin ”Barn” Där kan du följa mina tankar, och även få tips och råd hur du kan lägga om kosten med dina barn. Ta en titt, och kommentera gärna!

NYTT! NYTT! NYTT!

Stödgrupp för unga

Att var tonåring och ung och få veta att man har ett sockerberoende betyder mer utmaningar än om du som vuxen får veta att så är fallet.

Som ung möts man av fler utmaningar i och med att socker i alla former ofta funnits som en del av vardagen från småbarnsåren. För att kunna vara sockerfri och hitta vägar behövs kunskap och stöttning, och det kan du få tillsammans med andra!

Nu finns det möjlighet för dig som är ung att få just detta! Så här gå vi tillväga:

  • Anmäl dig till ”Stödgrupp för unga”
  • Ladda ner zoom till en dator
  • Koppla upp dig, lyssna och ta del av diskussionerna

Vi träffas vid tre tillfällen och du kommer få lyssna på en ca 30 minuters lång föreläsning, och sedan kommer vi under ytterligare ca 30 min gå igenom eventuella frågor och tankar omkring den. Då finns det även möjlighet att ta upp andra problem och funderingar du har, och få hjälp att hitta lösningar på dem. Till varje tillfälle kommer du att få material som är till hjälp för dig i ditt sockerfria liv.

TILLFÄLLE 1

Hjärnan och biokemi. Vad händer i hjärnan och kroppen när jag äter socker och snabba kolhydrater?

TILLFÄLLE 2

Maten. Vad kan jag välja att äta? Vad ska jag välja bort?

TILLFÄLLE 3

Verktyg. Vi fyller på verktygslådan för att kunna leva sockerfritt!

I samband med dessa tillfällen bokas ett individuellt samtal för att just du ska få din egen plan utarbetad. Jag finns även tillgänglig i vår grupp på Snapchat!

Kostnad; 2 500: –

Anmälan görs till Annica Strandberg-Schmidt på telefon 073 052 70 67 eller mejl recovery@annicasinspira.com