SUGAR©

All min behandling och klientkontakter går numer via Sockerskolan. Gå in på deras hemsida (länk i ”Sockerskolan” här ovan) och sök efter mig eller be att få kontakt med mig när du fyller i formulären för att bli kontaktad!


För att kunna se om du har ett beroende använder jag mig av diagnosinstrumentet SUGAR©. Det är den bästa utgångspunkten för att kunna skapa en behandlingsplan, och kunna se att det verkligen finns något att behandla.

Vi träffas, live eller via telefon/web och jag gör en intervju med dig som tar ca 60 min. När jag sammanställt materialet vi träffas igen för att gå igenom resultatet.

Enkelt uttryckt kan vi dela in befolkningen i tre kategorier när vi talar om sockerberoende. Vissa är ”brukare”, det betyder att de kan äta, eller låta bli, det spelar ingen roll vilket.

Andra hamnar i kategorin; skadligt bruk. Då kan du ha fått konsekvenser av ditt ätande, som kraftig över eller undervikt, diabetes typ 2, eller andra fysiska och psykiska konsekvenser, men kan sluta eller lägga om livsstilen om konsekvenserna blir tillräckligt allvarliga. Du kan behöva hjälp, men kommer kunna göra det med hälsa, förhållande, barn eller annat som motivation.

Den sista kategorin är; patologiskt bruk. Då kan du inte sluta, trots att du fått allvarliga konsekvenser både fysiskt, psykiskt, andligt och socialt. I perioder kommer det säkert att fungera, till att börja med, men vid någon tidpunkt kommer suget att ta dig tillbaka till sockret, även om du vet att du kan få hjärtinfarkt eller bli blind om du fortsätter äta och leva som du gör. Då kommer du behöva hjälp att få verktyg att hantera ditt beroende med.

Eftersom dessa tre kategorier kan likna varandra, men behöver helt olika hjälp, så är det viktigt att utröna vilken kategori du tillhör, innan du påbörjar en behandling!

%d bloggare gillar detta: