Att gå sin väg…..

Att gå sin väg kan ha två betydelser, som ni nog vet. Att gå SIN väg, eller att GÅ sin väg. Ibland är det svårt att veta vilket en ska välja, eller om en ska göra både och.

När jag blivit rädd har jag alltid velat jag fly.

Av de tre F:en (eller är det fyra, vilket är det sista då?) som vi automatiskt tar till vid rädsla (Frys, Fäkta eller Fly) är flykt det jag alltid tagit till när jag blivit rädd. Då har det inte handlat om rädslor som att möta en björn eller sabeltandad tiger, utan det har handlat om rädslor för att att inte bli omtyckt, för vad andra tyckt och tänkt om mig osv. Jag har haft ett mönster av att dra mig undan om jag hyser minsta misstanke om att jag inte varit omtyckt, eller att någon haft en åsikt om mig, eller det jag gör, som inte varit fördelaktig.

Den senaste tiden har detta blivit allt mer påtagligt, och jag har fått rent fysiska stressreaktioner av att stå kvar i rädsla, stå kvar i ovisshet och härda ut vid tanken på att om jag inte lägger mig platt kommer jag att bli illa omtyckt, kanske förtalad eller baktalad. Men jag har stått kvar, trots allt, jag har till och med vågat resa mig lite till, fastän det har kostat på. Det hela ledde till en skiljeväg, och det gjorde mig ledsen, men jag flydde inte. Jag GICK inte min väg, jag gick MIN väg, och för min personliga utveckling känns det väldigt bra.

Det gjorde också att jag kände mig allt mer förankrad i min tanke om att flera människor kan se på samma sak, från olika håll, vilket gör att vi ser helt olika saker! Och det betyder inte att någon av oss har, eller är, fel, vi kan bara inte enas om vilket håll vi ska titta från, och till slut enas om att vi inte kan enas. Det kan också vara sorgligt, men jag tror att det hjälper mig att växa.

Det jag trodde skulle bli början på något nytt, spännande, blev inte alls av, men det får vara okej. Jag får slicka såren och gå vidare, förmodligen finns det något annat bakom den här vägkröken, som bara väntar på att jag ska komma dit!

Ja, så kan det vara. Känner mig tacksam över att ha ett kontaktnät runt mig, som ser just den här saken från mitt perspektiv, och som kan fånga upp mig när jag vill gå ur min egen sanning för att blidka andra eller slå på mig själv. Att ha min flock är så otroligt viktigt, och jag är så oändligt, jublande tacksam att den finns där ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: