Vad har jag gjort?!

Just idag, på morgonen, innan alla i familjen hunnit vakna, skrev jag på kontraktet för att kunna ge ut min första bok, som ska handla om barn och socker(beroende).

Känslan är lite hisnande, och jag önskar så att den här boken ska kunna hjälpa och vägleda andra föräldrar, vare sig de är sockerberoende eller inte. Jag minns min egen vilsenhet som nynykter sockerberoende och hur jag knappt visste in och ut på mig själv, hur skulle jag kunna förändra något, som inte ens visste hur jag ville ha det?!? Boken kommer vara en praktisk vägledning i hur du kan förändra kosten tillsammans med dina barn, och kommer innehålla massor av tips, idéer och flera olika recept, om allt går enligt planerna.

Som vanligt, när jag tar ett (för mig) stort kliv känns det lite som fritt fall; vad har jag gjort?!? Tänk om jag inte säljer en enda?!? Men så tänker jag att om förlaget har så pass stor tro på mitt manus att de kan tänka sig hjälpa mig, då ska väl jag ha det också. Det finns ju manus som blir refuserade helt och hållet. Så nu får ni hålla tummarna för mig!

Oavsett om min bok tas emot väl eller ej, så vet jag att det behövs en förändring ute i Sverige, och världen, gällande vad vi ger våra barn att äta. Dr Joan Ifland som skrivit boken ”Processed Food Addiction” tweetade häromdagen ”So if processed foods increase stress and reduce immunity, why are we giving them to our children?” och jag tycker det är en mycket bra fråga!

Jag tycker det känns som att vårt samhälle sitter helt i knät på livsmedelsindustrin (kanske lite konspirationsteori här, men det bjuder jag på), och att det som beskrivs som en normal, hälsosam kost (baserat på kolhydrater) är det som faktiskt skapar de flesta av de sjukdomar vi ser runt omkring oss i samhället idag.

När min yngsta dotter föddes för 10 år sedan fick hon inte välling. Jag valde att sakta med säkert börja ge henne riktig mat och det som vi åt av. hon älskade avokado, fetaost, oliver och lax, och vad sa det på BVC tror ni?? De tvingade mig att ta blodprover på henne för att kontrollera så att hon inte fick näringsbrist!! Vad säger en? Hur kommer det sig att våra förfäder överlevde utan välling, smörgåsrån och pulvergröt? Jag bara undrar??

Det finns så otroligt mycket forskning som visar på att den mat vi är designade för att äta är animaliskt baserad lågkolhydratskost, och jag är själv ett levande bevis på att att en kostomläggning kan läka både till kropp och själ! Om jag kan göra något så att mina barn, eller någon annans för den delen, slipper gå igenom det helvete det innebär att vara instängd i ett sockerberoende, så kommer jag att göra det, och att ge ut den här boken, är ett litet steg i den riktningen.

Så med det sagt, och med tanken ”Herregud, vad har jag gjort?!?” tar jag modet i handen och kliver på framåt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: