Sockerfri förälder

I skrivande stund känner jag mig lite stressad. Jag har de senaste veckorna ägnat mig åt att boka in och filma flera intervjuer som ska upp på min YouTube kanal. Det är fanatiskt roligt och jag blir själv inspirerad och taggad, så jag hoppas att det är vad som förmedlas där också!

Igår hade jag förmånen att få intervjua min yngsta dotter, igen. Vi har gjort det förut, men nu blev det på ett annat sätt. Och bra det också, så klart! 🙂 Det är så roligt att få ta del av hennes tankar omkring min sjukdom och hur det är och har varit att växa upp med den. Jag upplever att alla mina tre barn (och min man) är ganska coola i det, men det har inte alltid varit så. Det har ju varit en resa för oss alla, och att kunna sitta och prata om det känns både befriande och härligt. Det jag behöver komma ihåg är att det är så normalt för dem att min sjukdom tar utrymme, och att det faktum att den gör det tillåter mig att ha en närmare relation till vart och ett av mina barn än vad jag hade när jag var aktiv i mitt beroende. Det är också något som bekräftades av en mamma jag intervjuade idag, där hon berättar hur hennes relation med sin äldsta dotter förändrats radikalt till det bättre när de gjorde en kostomläggning.

Det slår mig gång på gång hur den här sjukdomen drabbar fysiskt, psykiskt, andligt och socialt, och att det händer lika mycket på alla de områdena när vi tillfrisknar. Vi tror att vi kommer till vägs ände och söker hjälp med att få bukt med bara maten och vikten, och får hjälp på alla områden av livet. Det är svårt, näst intill omöjligt att förklara det för någon som inte upplevt det, och det är lika obeskrivligt härligt att få uppleva det!

När jag pratat med min dotter, och mamman vars historia jag hade förmånen att få ta del av idag, så kan jag nästan känna mig som nyfrälst, men även bli frustrerad över att kunskapen om kostens betydelse inte kommer ut! Hur mat som är designad för vår hjärna och kropp förändrar oss ända in på biokemisk nivå, och att det kan göra skillnaden mellan liv och död, och vilket paradigmskifte det är för många då de lägger om kosten. När jag ser det hos andra och upplever det själv vill jag bara springa ut till alla föräldrar och säga att de inte ska mata sina barn med skräp, och att vi föräldrar som är rädda för att ”ta fighten” med våra barn inte ska vara det! Vi ger den största gåvan vi kan ge till våra barn genom att tillfriskna själva och lära dem vad bra mat är! Det ger oanade positiva effekter så; GO, GO ni föräldrar där ute! Ta rygg på varandra! Se till att vara i en gemenskap, stötta varandra, sök kunskap och var förvissade om att ni gör era barn gott! <3<3

Varma kramar till den som vill ha!<3

Det här inlägget postades i Barn, Föräldraskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.